4 dec.
Întâlnirile și schimbările tale semnificative nu au avut loc atunci când crezi tu, ci (poate de mai multe ori) înainte, când nu erai suficient de pregătit pentru ele.
30 noiembrie
Eroii din cărți își pun viața la bătaie, se duc aprige războaie și se ridică rugăciuni disperate numai ca tu, cititorule, să înțelegi de ce o fac, să lupți să te salvezi la rândul tău.
Ce este omul? Un sfânt care nu știe că poate fi sfânt…
Prietenia este și trebuie să fie un ospiciu: nebunie & înțelegere.
Ori să înțelegem, ori, dacă nu, să manifestăm înțelegere…
Facem lucruri pentru a spera și sperăm pentru lucruri.
Nu iubim la fel. Nu păcătuim la fel.
Adevărata comuniune între noi apare atunci când regretăm cu adevărat ceea ce am greșit.
Doar atunci ne regăsim unul în altul.
Cantitatea tinde să sufoce calitatea
Ne-am obișnuit să credem în armonia continuității dintre cantitate și calitate, ca două etape naturale spre perfecționare. În realitate lucrurile nu stau așa: există un război perpetuu, în care de fiecare dată cantitatea, propunând noi și noi elemente ascunse sub masca relevanței, încearcă să sufoce tot rezultatul obținut cu greu, astfel încât la sfârșit să rămână doar mesajul cantitaţii, adică însaşi prezenţa ei goală de conținut.
*
“Orice iubire lumească, fără Dumnezeu, ne leagă, într-un fel sau altul, ne aduce, parţial sau total, în situaţia paraliticului din Capernaum. Doar iubirea Domnului nici nu ne constrânge, nici nu ne stăpâneşte, ci ne eliberează din toate paraliziile noastre. E, cu adevărat, singura iubire care nu ne paralizează!” (Pr. Constantin Sturzu)